Магистратите  оставиха в ареста шофьора на румънския рейс ковчег Дженгиз

...
Магистратите  оставиха в ареста шофьора на румънския рейс ковчег Дженгиз
Коментари Харесай

Шофьорът на румънския автобус ковчег остава в ареста

Магистратите  оставиха в ареста водача на румънския автобус ковчег Дженгиз Джан. 

Рекордни искове от над 10 милиона евро, които предявиха роднините на четиримата починали и наказателното произвеждане против Дженгиз Джан, ще се гледат настрана. Така процесът за компенсациите ще бъде прегледано като гражданско дело.

35 - годишният мъж е упрекнат за жестоката злополука м.г. на пътя Велико Търново - Русе сред селата Поликраище и Куцина. Тогава рейс с 34 пасажери и двама водачи се прибирал към северната ни съседка след екскурзия в Истанбул. Внезапно летящият с висока скорост автобус се отклонил в дясно, първо помел спряла на отбивка кола с включени фарове, а по-късно се разрушил с дясната си част в крайпътно дърво и спрял след още 140 м. Зад кормилото бил 35-годишният турчин Дженгиз Джан.

През декември м.г. на разпоредителното дело  Великотърновския областен съд излезе с определение, че наказателното дело ще се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура.

Не беше почетено настояването на обвинения, турският водач на рейса, Дженгиз Джан делото да бъде върнато на прокуратурата и мярката му за неотклонение " задържане под стража " да бъде изменена в по-лека, поради неприятните условия и недобрата храна в ареста.

Петмесечното задържане на обвинения не нарушава Европейската спогодба за отбрана правата на индивида, постанови арбитър Теодорина Димитрова, представена от БНР.

Определението предстои на обжалване пред Великотърновския апелативен съд. По създание делото стартира на 7 и 8 март. Очаква се на него да бъдат  разпитани 40 очевидци. Експертизи демонстрираха, че рейсът се движил със скорост от 130 км/ч. при позволени 80 км/ч.

Шофьорът на рейса - ковчег ще чака правораздаване в ареста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР